Nya tider.

Fotomöte hos nya kunden igår. Vänt och vridit på allt inklusive redigeringstider, bildstil o.s.v. Slutsatsen blev att vi ska försöka införa en delvis ny stil. Någonstans mitt mellan klassiskt inredningsfoto (en ljuskälla, inget blixtljus men kanske reflexskärmar, utbrända fönster) och "mäklarfoto" (flera ljuskällor, flera exponeringar + blixt, full täckning i fönstren). 
Tanken är att hitta något som blir lite mer fotografiskt än "drakarnas" asienredigerade bilder med kritvita väggar och affischfönster och lite mindre inredningsmagasin än vad en del andra mindre mäklare har. Inte helt lätt kanske, vet inte ens själv precis hur det ska se ut men vi börjar nu och ändrar lite åt gången.
Idag blir första försöket för mig. Ska plåta om en lägenhet som är fotograferad i inredningsstil med fönstren som enda ljusinsläpp. Ska försöka hålla fast vid detta så att vi får en tydlig riktning på ljuset och släpljus över ytor och strukturer, men utan att skuggorna blir för tunga. Bilderna ska dessutom vara både redovisande och inge en känsla av hur det är att vara i det rummet. Omöjligt? Kanske, men jag ska göra vad jag kan. Det kommer nog att ta några jobb innan man kommer fram till en stil som uppfyller alla krav samt uppskattas av säljare och köpare också. 
Kanske blir det svårast för mäklarna som är vana vid en stil på bilderna men som nu måste vara med på det här tåget. Hoppas att de också kommer att se fördelarna. Speciellt när enhetligheten på webben börjar synas så att BOsthlm (som det gäller) har en enhetlig och lätt identifierbar stil på bilderna. Som är bättre än konkurrensen...
Vi har tittat på de mäklare som ser sig som toppskiktet här i stan. Ofta har de bilder som är bra i sig men som inte säger så mycket om objektet. Lite väl mycket detaljer och snäva vinklar. Vi vill ha en liten del sådant kombinerat med översikter och bilder som visar sammanhangen så att man faktiskt förstår planlösningen men samtidigt får en känsla för hur det skulle vara att bo där. 
Vi får se hur det går. Bossarna ska informera mäklarna om detta på måndagsmötet nästa vecka. Kan ju bli tufft att övertyga några om att alla lampor kanske inte behöver vara tända när man fotograferar och att täckningen i fönstren kanske inte ska vara 110% o.s.v. Återkommer med rapporter om detta framöver :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Additiv och Subtraktiv färg.

Metameri. Eller varför blir det fel färg?