Porträtt slut!

Nu har jag bestämt mig. Jag behöver fasa ut något ur min verksamhet och det blir porträtt/personalfoto. Fyra olika anledningar till det:

  1. Jag vill minimera utrustningen. Jag är trött på att släpa på prylar och porträtt/personalfoto kräver helt annan utrustning än de jobb jag marknadsför på min hemsida. Jag måste därför hålla mig med flera uppsättningar fungerande utrustning för olika typer av jobb. Trött på det!

  2. Jag har märkt att när jag gör porträttjobb så tar jag tid som annars hade blivit bokad av t.ex. fastighetsföretag, arkitekter eller fastighetsmäklare till ungefär samma eller högre prislapp. Jag vet det eftersom frågan kommit upp flera gånger med kunder när jag inte kunnat ta ett uppdrag pga porträtt e.dyl bokning.

  3. Pengar och prylar igen. Jag vill lägga mina resurser på riktigt bra utrustning anpassad till min kärnverksamhet, istället för att kompromissa och inte vara på topp någonstans. Vill lägga pengarna på toppklass vidvinkel o TS/PC. Inte på halvbra porträtt o tele.

  4. Jag är en aning ointresserad och därmed inte särskilt bra på porträtt. Men det gäller inte för t.ex. inredningsfoto.
Så, 26/9 gör jag mitt sista inbokade jobb med personalporträtt och gruppfoton. I morgon gör jag det näst sista. Egentligen är det inte något nytt eftersom jag på min hemsida (www.skenbild.se) inte marknadsför mig som porträttfotograf. I fortsättningen ska jag hålla mig till de uppdragskategorier som finns med där! Och de kunder jag inte längre jobbar med har jag slussat vidare till fotografer som gör de jobben bättre än jag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Additiv och Subtraktiv färg.

Metameri. Eller varför blir det fel färg?