Redigerar produktfoto på förmiddagen.

Första uppgiften för mästarbrevet har kommit också. Ska kolla på den sedan. Efter det två lägenheter på eftermiddagen. Och sedan som vanligt en kväll med redigering.
Produktfotograferingen igår gick bra. Klar på en timme trots tre timmar avsatt tid. Så bara att åka hem och börja redigera. Sparade ett par timmar idag istället.
Produktjobb har jag kanske ett varannan månad. Förut hade jag ett Nikkor 85mm PC-E för perspektivkorrektion. Saknar det varje gång! Men jag sålde det en gång när likviditeten var nära noll. Nu går det ju visserligen att få samma effekt (nästan) med focusstacking men det är obekvämt, tar lång tid och kräver att inte minsta förändring sker mellan exponeringarna. Funkar i studio men ute i en industrilokal skulle det aldrig gå. Golv vibrerar, ljuset kanske inte kan kontrolleras helt utan ändras lite mellan bilderna, man har inte perfekt utrustning för att placera varenda pryl på rätt sätt utan får använda tejp, fiskelina o tuggummi, vilket funkar om man är snabb. Och snabb är man bara med ett objektiv som kan restitueras, inte med en oändlig focusstacking serie.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Additiv och Subtraktiv färg.

Metameri. Eller varför blir det fel färg?