Hur man får igång en DJI Osmo Zenmuse X5 filmkamera.

Kan kanske vara till nytta om någon läsare skulle köpa en sådan framöver. Det tog mig en hel del tid bara att få den att funka. Gränssnittet är ju en app man laddar ner till mobilen. Att sedan få igång den tog en stund innan polletten trillade ner.

Först startar man kameran. Därefter kopplar man upp sig på kamerans wi-fi (lösenord 12341234 skriver jag här om jag själv skulle glömma det). Men efter att detta är gjort blir det lite luddigare.

Man kopplar alltså upp sig mot kameran och gör där en användarprofil med ID och lösenord. Sedan ska denna verifieras mot DJI:s server (antar att serienummer skickas och registreras på ägaren) och här blir det lite oklart, för när man då byter wi-fi på mobilen till sitt ordinarie för att komma ut på internet, går det inte att komma åt DJI-servern.

Lösningen är (av någon obegriplig anledning) att man måste stänga av wi-fi i moben och köra via 3G eller 4G för att få kontakt med DJI! Då går det att verifiera kameran.

När det är gjort funkar allt. Irriterande bara att det inte går att starta appen och utforska den utan att kameran är på. Kamera GUI:et kommer inte upp förrän den är på och moben är ansluten till kamerans wi-fi.
Måste kolla det där om kameran bara går att använda med min mob nu. Vore ju inte helt smidigt tyvärr.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Additiv och Subtraktiv färg.

Metameri. Eller varför blir det fel färg?