tisdag 3 september 2013

Måndag på tisdag...

Inga bokade jobb förrän om två-tre veckor. Bilderna till bildbyrån fördröjda över helgen p.g.a. Telia (störningar i bredbandsnätet). Ingen ringer, inga mail. Men vis av erfarenheten vet jag att om någon timme kan det vara precis tvärtom. Det är den ovissheten som är priset för att vara sin egen chef och styra sin egen tid. Ett billigt pris tycker jag.
Börjar med hemsidan. Uppdateringar, lite nya bilder, bort med lite gamla. Produkt- o industri behöver uppdateras med focus stacking bilder. Måste hitta lämpligt litet föremål. Mynt brukar vara bra. Uppdatera kundsidan med logotyper för kunder de senaste månaderna. Vilka är nya? Funderar – jo Svenska Bil AB, Äppelfabriken, Spritmuséet, Blomdahls bygg, Tema arkitekter, Solna stad. Kommer inte på fler. Alltså hämta deras logos och klistras över alla befintliga på kundsidan: Kunder (OBS att detta är RIKTIGA kunder och inte någon halvt påhittad lista som många har).
Bokföringsprogrammet blinkar som vanligt rött för obetalda fakturor. Märker att det på de senaste 2-3 åren blivit en trend att ingen betalar fakturor i tid. Jag har 30 dagars kredit men ändå – åtminstone hälften av kunderna måste påminnas. Och det gäller inte små företag som kan ha likviditetsproblem periodvis, utan oftast de allra största. Betalningsmoralen i samhället är låg. Och lägst verkar den vara i de största företagen… Har t.ex. en kund nu som krånglat i snart fyra månader med en faktura som måste vara kaffepengar för dem. Och då var det stora tidningsrubriker för någon månad sedan om rekordvinsten i företaget (700 milj. efter skatt). Jag vet vad det beror på – de betalar inte sina leverantörer...
Pyspunka på firmabilen.
Ringer däckverkstan för att få det gjort snarast möjligt. Måste lämna ett par kamerahus på rengöring och koll också. Bäst att passa på nu när det är lite att göra. Och så går dagen...med god hjälp av kaffeautomaten ute i de gemensamma utrymmena i kontorshotellet. Sista rycket blir att gå igenom Moskvabilderna för att vaska ut de som går att använda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar