Livet går vidare.

Det kommer att bli lite ändringar här nu, då jag i kraft av min ålder och alla år som kommersiell fotograf, börjar dra ner lite på uppdragen för att åter närma mig startpunkten. Den som fanns i mitt hemsnickrade mörkrum jag tillsammans med min syster hade i en garderob under högstadiet. Det var där det började. Eller ännu tidigare, redan i 8-års åldern, då jag sparat ihop till en plastkopia av en Rolleiflex. Den där känslan av att kunna "frysa" en bit tid och plats och sedan ta med hem! Det var början för min del och den känslan vill jag gärna återfå.
Jag håller på att sälja en del utrustning jag inte behöver, eller rättare sagt allt jag verkligen verkligen inte behöver för att klara av de jobb jag gör nu. Den som läst här ibland kanske sett tendenserna redan. Ryggsäcken krymper. Jag har sedan något år tackat nej till t.ex. porträttjobb och även allt sådant som liknar reportage/feature. Har bara kvar jobb som har med fastighets- och byggbranschen att göra nu och inläggen här blir inte längre nya för varje jobb utan lite glesare i framtiden.
Men framåt då? Jag tänker verkligen inte lägga av, bara styra om lite. Snart kommer det att skrivas om storformat (analogt alltså) också här. Den tekniska halvan alltså. Den teoretiska, eller bildinriktade, skriver jag lite om här, där de som inte är intresserade av yrkesplåtislivets uppdrag och ekonomi kan läsa om vad jag gör som fotograf vid sidan av det kommersiella.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Additiv och Subtraktiv färg.

Vad är EV? Vem är Scheimpflug?