fredag 10 januari 2014

En utredning om VR-foto.

VR-foto (Virtual Reality/360° foto) och Virtuella rundturer som produceras av Skenbild.

 1. VR-foto för publicering på egen hemsida. I detta fall kan fotograferingen göras dels som enstaka fristående VR-foton och dels som virtuella rundturer, inomhus, utomhus eller kombinationer av bägge och även från ”mast” på upp till 5,5m. höjd. Leverans sker på CD/DVD med samtliga ingående filer för att beställaren själv ska kunna lagra på och publicera från egen server eller webbhotell. Bildkvalitet/upplösning mycket hög. Detta är rätt lösning för kund med högt ställda krav på kvalitet samt för den som vill ha fullständig kontroll över bildmaterialet. Offert fast pris.

 2. Google Företagsfoton. Är en tjänst från Google som endast kan levereras av Googlecertifierade fotografer. Google Företagsfoton är alltid interiöra virtuella rundturer bestående av minst fem VR-foton. Rundturen startar alltid tre meter utanför entrén till det objekt som ska dokumenteras och fortsätter in i lokalerna. Om Google streetview finns utanför inom 15 m. så kopplas rundturen på så att man s.a.s. får en egen ingång från Streetview. Google Företagsfoton publiceras direkt i Google sök, Google+ och Google maps, man behöver därför inte ha någon egen hemsida. Har man en hemsida så kan publicering göras även på den i valfritt antal fönster av valfria storlekar (vilket görs av kunden själv efter instruktioner från fotografen). Bildmaterialet lagras på Googles servrar och publiceras från dessa. Bildkvalitet/upplösning specad av Google.Detta är främst ett marknadsföringsverktyg för marknadsföring i Google (där ca 95 % av alla infosökningar överhuvudtaget görs). Målgruppen är i första hand hotell, restauranger, showrooms och butiker. Kan dock användas på många andra sätt (maila för mer info).
  Google Företagsfoton ingår också alltid en stillbildsfotografering som dels publiceras i Google+ och dels levereras på CD/DVD för annan användning. Fast prislista finns.

 3. Google maps Views. Är en tjänst från Google. Kan ses som en budgetvariant av VR-foto för publicering på egen hemsida. I detta fall kan fotograferingen göras dels som enstaka fristående VR-foton och dels som virtuella rundturer, inomhus, utomhus eller kombinationer av bägge och även från ”mast” på upp till 5,5m. höjd.
  Publicering sker i Google Views och på kundens egen hemsida i valfritt antal fönster av valfria storlekar (görs av kunden själv). Hosting av bilderna i fotografens Google+.
  Bildmaterialet lagras på Googles servrar och publiceras från dessa. 
  Bildkvalitet kan variera från smartphone och uppåt (Skenbild produktion levererar endast DSLR-kvalitet i valfri upplösning).
  Detta är rätt lösning för VR-dokumentation av t.ex. händelser inomhus eller utomhus, festivaler, friluftsmuséer, vandringsleder mm. Endast fantasin sätter gränser 
  J.  Offert fast pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar