Uppgång i försäljningen!

Har fått många byråbilder publicerade under sommaren vilket verkar ge resultat nu. Försäljningen ökade ganska bra i september. Frågade bildredaktörn om hon trodde detta var en allmän trend eller om det bara gäller mig eftersom jag fått så många bilder i omlopp på senaste tiden. Tyvärr trodde hon att det var det senare :-( Några exempel på sålda bilder förra månaden här.
Som du ser är det inte helt lätt att förutsäga vad som kommer att sälja. När det gäller "bruksbilder" som dessa så måste man dels försöka sätta sig in i hur en ev. köpare resonerar och dels se till att bilderna är användbara på olika sätt. T.ex. den med höstlöven lämpar sig bra för att ha en textplatta på den nedre delen. Det gör den användbar i andra sammanhang än om man tagit med mer av träden istället. Skogsstigen kan symbolisera olika saker. Den leder inåt... Spiraltrappan också. Kan vara en väg någonstans. De övriga är mer specifika. Kalmar är Kalmar och Katthult är Katthult. Mor och dotter går dock att passa in i många sammanhang.
Att bokbunten sålde i förra veckan tror jag kan ha sin förklaring i bokmässan. Många artiklar skrivs om den. Och de måste ju illustreras..


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Additiv och Subtraktiv färg.

Metameri. Eller varför blir det fel färg?