Inlägg

Visar inlägg från juni, 2016

Midsommarstängt.

Bild
Lite lågsäsong nu. Senaste tiden ett par dagars produktfotografering (kan inte visa pga olanserade produkter) mycket planering av sommarledigt och hur det ska funka med jobben. Har några hotell att fotografera, två dagars produktfoto igen, ett par kundmöten och fyller samtidigt luckorna bildbyråerna har. Just nu bl.a. behov av bilder på de nya pengarna. Bygg- och bostadsmarknaden är också ett område där mycket händer och det finns ett bildbehov. Planerat var också två dagars jobb med en intervjufilm för industrikund, som skulle produceras i Düsseldorf. Hade varit kul men tyvärr kom kunden på att det skulle bli billigare med tysk personal :-(. Bilden är en av de jag jobbat med de senaste dagarna. Den kommer snart att kunna köpas från Matton Collection Sweden . Drömmen om ett sommartorp. Pengar. Bolåneräntor mm. mm. Ingår i en serie liknande bilder som tillsammans ska ta med både fastighetsmarknaden, räntorna och de nya sedlarna.  

Regnkväll.

Bild
Först At Larry´s backrrom för att ta några bilder och filma lite när David Alexandersson spelade. Sedan hem i regnet. På vägen över Hässelby torg (jag bor i Hässelby) blev det ett par bilder på Ortfesten som pågick i ett hav av paraplyer. Ken Ring o. co. hade kallat in kompisarna.

Heartbreak Holiday.

Bild
David Alexandersson . Uppträder i kväll på At Larrys Backroom . Bara att masa sig dit... Nedan några bilder från olika faser (och år) i David Alexanderssons musikliv.

Valimex Lightshooter 180.

Bild
Snart tre månaders användning. Inte varje dag men åtminstone varje vecka. Jag har haft med två st. på fastighetsfotograferingar av inredning, lägenheter, hus och kommersiella lokaler. Även använt för porträtt och nu håller jag på med en serie produktfoton där jag använder dem. Det sammanfattar nog vad jag gör som fotograf, förutom reportage (men då skulle jag inte använda dessa blixtar). Jag har ingen studio utan packar bilen med det jag behöver och åker till kunden. Därför strävar jag alltid efter att ha så lite utrustning som möjligt och att allt ska vara batteridrivet och så kompakt som möjligt. Ingen lätt ekvation ibland men de här Valimex blixtarna har faktiskt hjälpt en hel del. De är lite större än speedlights och batterierna sitter inte i dem utan är separata inkopplade med sladd. Radiokontroller på blixtar och kamera (tillbehör man köper med för väldigt billigt pris) ger full koll och man kan välja inställningsskala om man föredrar studioblixtstuket med fasta steg eller om m

Lång vecka närmar sig slutet (nu igen :-)

Bild
Rörigt denna vecka. Först inget bokat men sedan plötsligt hur mycket som helst för att nu igen, torsdag, bli en administrationsdag. Provar ut ny (för mig) ljussättningsteknik, bokför och svarar på mail idag. Och en promenad ska det väl bli också. I morgon första jobbet för en ny kund, sedan helg. Några bilder från veckans mycket skiftande uppdrag:

Veckoslut.

Bild
Sista jobbet för veckan blev en produktplåtning. En uppfinning som kommer ut på marknaden inom kort. För min del blev det först att uppsöka garaget, hänga upp prototypen i fiskelina och spraymåla den svart. Därefter fotografering. Visar en liten bit av den här. Vad det är överlåter jag till uppfinnaren att berätta om den dag han är beredd att lansera.

Verkar vara flyg som gäller...

Bild
Senast sålda byråbilderna.