Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2014

Kodtest igen...

Visa större karta

Kodtest...

Visa större karta

Börjar bli tråkigt...

Att läsa här då bildmaterialet krymper som du ser. Underligt nog så har flera uppdrag i rad varit sådana att jag inte kan lägga ut några bilder från dem. Dels mäklare som vill hemlighålla att objekt snart kommer att bli till salu (alltid hemlighetsmakeri med industrifastigheter) sedan ett par tidningsjobb med personporträtt jag inte kan lägga upp här och sist min mest hemliga uppdragsgivare jag inte ens får säga att jag har uppdrag för eller ens länka till mina egna bilder(!) på uppdragsgivarens hemsida :-) ja, det är faktiskt sant! Alla andra får länka, men inte jag. Men i morgon tror jag att jag har ett mer publik uppdrag. Då ska jag lägga ut lite bilder igen.

Bläddrar vidare i skissböckerna från Öland.

Bild
Blir utställning av div. skisser från 20 somrar där i juli -15. Flera hundra att gå igenom så jag kollar lite här och lägger upp några då och då.

Uppdatering av virtuell rundtur på Restaurang Lilla Barkarby.

Bild
Detta är en kvarterskrog i Barkarby, vid pendeltågsstationen. Krögaren kommer från Ulriksdals värdshus och specialiteten är öl. Alltså inte stor stark utan öl för finsmakare. Rekommenderas! Länk till virtuell rundtur.

Barkarbystaden oktoberuppdaterad.

Bild
Länk nedan. Barkarbystaden.

En mörk och regnig morgon.

Bild
Nu när hösten kommit och det inte alltid är perfekt väder så vill kunderna ofta ha det ändå. Lösningen heter retusch (för det håller ju inte att planera jobb efter väderrapporten). Oftast är det exteriörbilder som behöver ett lyft, men ibland kan det vara balkongbilder inifrån också, eller stora fönster som helst inte bör visa en utsikt med ösregn. Det lilla problemet med detta är dels att det ju inte går att åstadkomma sol i retuschen utan att alla bilder av denna typ ser ut som om det precis slutat regna. Marken är ju våt o.s.v. Det stora problemet är att jobbet med dessa bilder kan vara hur litet eller hur stort som helst och därmed svårt att förklara tids- och prisskillnader. Men jag försöker iaf göra det här. Bilderna nedan visar en byggnad med en horisont/skogskant i fonden. Att "lägga på" blå himmel på en sådan bild går ganska snabbt. Det är bara flaggorna som måste maskas ut manuellt. Sedan kan en fotograf/retuschör se ett par fuskknep, men det kan knappast en &quo

Ett barnsligt uppdrag.

Bild