Inlägg

Visar inlägg från juli, 2014

Tre veckor senare.

Bild
Back in Business. På gott och ont. Fortfarande hett som i ugnen ute.. Men i alla fall. Lite uppvärmning med jobb med en logotype för ett biståndsprojekt. Visar en tidig skissbild som sedan vektoriserats och gjorts i många varianter. Jobbet pågår och ingen vet hur det kommer att sluta. Projektet heter House of Hearts.

Intressant för fotografer.

Bild
Jag har ju funderat på M4:3 som ersättare för stora tunga prylar för vissa jobb. Testade på en konsert här om natten. Belysning på samma sätt som alltid på den sortens arrangemang. ISO3200 på en M4:3 kamera. Trodde det skulle bli skit. Och det beror förstås på vad man menar med skit men resultatet är faktiskt inte sämre än då jag använt D800E och gluggar i storlek bättre anpassade till dåligt ljus. Mao en utrustning som är rätt tung och otymplig men egentligen inte ger något bättre bildresultat i sådana här situationer. Det är klart, man kan ratta upp ISO ännu högre på en fullformatare men som jag ser det fick jag fullt användbara filer direkt ur kameran denna natt. Det har jag aldrig fått förr i den här situationen... Bilden nedan är helt orörd, direkt från kameran, det enda jag gjort är dragit ner den 50% för att bättre platsa här i bloggen. Men om någon vill ha originalet så säg bara till. Vad betyder nu detta? Jo att tekniken duger för mig. Jag kommer att så sakta smyga över till M

Fotografiska...

Bild
Jobbar vidare med att göra de fantastiska lokalerna på Fotografiska rättvisa!

Hermans Restaurang & Trädgårdscafé, GBV publicerad.

Bild
Klicka här!

Panoramafotografering av Fotografiska.

Bild
Påbörjade idag panoramaplåtningarna på Fotografiska. Första delen var fristående panoraman på konferensdelen. Jobbar med de bilderna nästa vecka. Del två blir efter sommaren då jag ska GBV plåta hela huset (igen, gjorde det -12 också). Denna rundtur ska utökas även ner i källarplanet och undervisningssalarna där. Sedan kommer allt att läggas på hemsidan uppdelat på lämpligt sätt. När det kommer att ske vet jag inte men troligen i september-oktober eller så :-) Nedan ett första stich-test från dagens plåtning (ja, jag vet, fönstren o.s.v. men jag kommer till det...). Jag kör allt enl. Google modellen för att det ska bli så enhetligt som möjligt. Skillnaden blir att de fristående delarna får helt golv också.

City Studios publicerad!