Så rullar det igång igen.

Semester slut och lite rörigt. Från nästa måndag och tre veckor framåt blir det bostads/mäklarfotograferingar i Nyköping och Gnesta. Fotografiska ska fotograferas klart, det som saknas är en virtuell rundtur runt hela byggnaden. Ett par uppdateringar av den typen av jobb är också inbokade plus en del andra spridda skurar. Samtidigt ska jag försöka avsätta tid för lite pluggande (rent nöje men på sikt också nytta). Ska under ett år återvända till Konstfack för att läsa Fotografiets och Videokonstens historia. Rätt ambitiöst, 30 högskolepoäng. Så det blir inga bokningar på torsdagar kl 14 och framåt för då kommer det att vara föreläsningar, plus att jag vet vad kvällar/nätter kommer att användas till :-).

Det ska bli kul att återvända till bostäderna! Det är något jag saknat de senaste åren. När jag var som mest aktiv på området, för några år sedan, blev det runt 2000 fotograferingar innan jag av olika skäl slutade med det. Att fotografera för mäklare är speciellt. Det ställer stora krav på fotografen och varje plåtning är olik den innan. Här handlar det om att komma in i ett rum och genast se vad som behöver göras eller ändras, snabbt bedöma ljuset och välja rätt prylar för att få det optimalt på den korta tid man oftast har på sig. Fotografisk problemlösning under tidspress och med ständiga överraskningsmoment. Plus att man träffar en massa olika människor av alla "sorter" och måste kunna prata med alla utan att stöta sig, även om man vill ändra om en del i deras hem...
Kan vara svårt men oftast är det bara kul att möta den enorma variation av tankesätt om hem och inredning som finns "där ute". Inte minst i hem med människor från andra kulturer än vår. Smak och stil är inte något givet. Det kan variera lika mycket som olika språk. Ofta ÄR det ju dessutom ett språk. Och vem kan bestämma att ett språk är bättre än ett annat språk?

Sist en bild av skandalskrapan i London. Arkitekten gjorde ett "litet" misstag. Ljuset som reflekterades i fönstren koncentrerades som genom ett brännglas och smälte ner bilarna på gatan nedanför :-) därför de svarta tyget framför fönstren. Det var den andra arkitekt/ingengörs katastrofen i sommar. Den första var som vanligt Beijershamn. Men vad Beijershamn är får du kolla själv :-)



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Additiv och Subtraktiv färg.