Inlägg

Visar inlägg från februari, 2011

14-timmars dag.

Bild
I dag upp och iväg till Glen Dimplex Nordic AB för att hänga på låset och hämta några produkter jag lovat plåta snarast. Inte så betungande dock då Glen Dimplex kontor är bara någon kilometer bort. Därefter produktfotoråddande med medföljande datorarbete och en rätt komplicerad friläggning. Tillbaka till Glen Dimplex med prylarna och en CD med bilder ung. vid lunchtid. Sedan omsadling till konstnär. Iväg till Nyköping där en utställning skulle hängas, vernissage kl. 17. Lite svettigt men det gick.  Utställningen är på Culturum (kulturhuset) i Nyköping och pågår i tre veckor, vi är fem fotografer som ställer ut tillsammans. Lite pådrag var det med inledningsprat av kommunstyrelsens ordförande Urban Granström och sedan invigningstal av landshövdingen Bo Könberg. Det är dessa två herrar man ser ryggen på i bilden nedan. Mina foton de små i mitten. Längst ner Glen Dimplex jobbet. Nu blir det planering för i morgon då två fastighetsfotograferingar ska genomföras på förmiddagen och efter

På plan 11 i Jacobsberg.

Bild
Balkongen högst upp i mitten.

Fastigheter och ett stort kontrakt...

Bild
...med Volkswagen Group som därmed blir min nya kund! Uppdraget de närmaste sex månaderna är att åka runt i Sverige från Kiruna till Trelleborg + Åland och Gotland och fotodokumentera deras utställningshallar. De är fördelade på över 300 orter. Hundratalet hotellnätter har jag räknat med. Startar igång detta projekt så smått redan nu men kommer att gå över till det på heltid någon gång i vecka 11 då jag klarat av de andra åtaganden jag har. Det här blir ett drömjobb för mig som gillar att åka omkring i "on-location-trucken". Tills dess - ytterligare ett exempel på hur man kan bo. Och till mäklare m.fl. jag känner i branchen - ni ska inte tro att ni blir av med mig nu. I oktober är jag tillbaka!

Reflexer och speglingar.

Bild
Kan vara ett problem ibland. Men de går också att använda för att t.ex. förstora ett rum eller få något att hända på en tråkig yta. Se ett par exempel:

Förhandlingarna klara!

Bild
Nu kommer jag inte att visa så mycket fastighetsfoto eller produktfoto här under de närmaste sex månaderna. Idag kom ett glädjande besked att jag vunnit en upphandling gällande fotografering av ett stort antal industrianläggningar under det närmaste halvåret. Jag väntar med att berätta mer tills avtalet är underskrivet. Tills dess, ytterligare en vintrig fastighet:

Fastigheter hela veckan...

Bild
En del förhandlingar om ett ev. jobb men annars bara fastigheter denna vecka.

Skaffa en katt...

Bild
Findus, en av våra katter måste omnämnas igen (scrolla ner till onsdag 5/1 för förra gången) då han återigen har sålt byråbilder åt mig. Findus har varit på annonser i olika tidningar, på jätteaffischer i tunnelbanan och finns på hundratalet bilder ute till försäljning på fyra olika bildbyråer. Och han säljer... Så skaffa en katt om du saknar modell! De drar ihop till kattmatskostnaden själva. Några bildexempel från media och bildbyråer:

Torsdag. Onsdagen blev produktfotodag.

Bild
Några arrangemang med hjälp av fiskelina, tejp mm.

Ny vecka, Nya fastigheter. Stolar, bord...

Bild

Söndag kväll...

Bild
Fin dag med sol och allt! Dock blev det en arbetsdag för att få ordning på tidsramarna.

Torsdag kväll...

Bild
 ...och jag inser att jag inte hinner med att göra allt jag tagit på mig denna vecka. Det får bli söndagen som ryker till jobb. Förra veckan hade jag ju stillestånd hela veckan, bara lite jobb framför datorn med bildbyråbilder det var dags att ladda upp. Anledningen till stilleståndet var att jag halkat på en isfläck och dragit sönder ettt muskelfäste. Därför kryckor och smärtstillande ett tag. Jag hörde av mig till nya och gamla kunder och sade att jag sitter fast hemma och därför kan ta deras produktfotograferingar direkt, om de hade några alltså. Resultatet av det är att jag denna vecka har för mycket...

Nytt produkt/industri uppdrag.

Bild
En ny kund, Klinger AB, har gjort sin första beställning. Packningar mm. som ska fotograferas i ett särskilt manér de har på sina bilder sedan tidigare. Lite knepigt med upphängning i fiskelina i ljustältet, ljussättning med flera blixtar för att få till deras "specialskugga" mm. för att få bilderna att likna de de redan har i sin produktkatalog. Men kul jobb iaf! Man lär sig alltid något nytt när man måste göra bilder på ett visst förutbestämt sätt.

Forskarna Kristina Jerre och Henrik Tham.

Bild
På institutionen för kriminologi, Stockholms Universitet. Fotograferade för tidskriften Alkohol & Narkotika.