Inlägg

Visar inlägg från juli, 2010

Tillbaka bakom kameran och framför skärmen.

Bild
Först ut blev ett majsuppdrag (som jag måste erkänna har tilldelats en del semestertimmar också)...

Ett livstecken från fotografen.

Bild
Halva sommaren har passerat. Kameran har semester. Skissblocket är istället bildinsamlare. Manisk dokumentation som vanligt fast nu med penna och papper istället. Ibland tror jag att detta sätt är det mer riktigt dokumentära, för att återknyta till det jag skrev för ett par veckor sedan.

Semesternattsfundering.

Dokumentärfoto. Eller dokumenterande foto, som jag kallar det för att undvika klyschorna, har diskuterats ganska mycket under det senaste året. Jag har ju själv en del uppdrag som tangerar detta område så jag tänkte redovisa hur jag ser på det så att ni ev. blivande kunder vet. Dokumentärt, eller dokumenterande foto ska ju vara just dokumenterande. Men vad är det som ska dokumenteras? Ofta när jag ser något, en scen eller helt enkelt inget speciellt, bara vardagen, kommer jag sedan ihåg denna bild på ett annat sätt än jag egentligen såg den. Jag kan se ett annat perspektiv, andra färger eller en mer renodlad bild än den som faktiskt fanns. Så vad är då sanningen? Hur det såg ut eller hur jag minns det? För mig är inte det enbart registrerande fotografiet speciellt sant. Som jag ser det kan det vara motiverat att t.ex. förstärka färger e.dyl. Däremot tycker jag inte om några effekter för effekternas egen skull. T.ex. HDR-foto finns på min "no-no-lista". En tom effekt om den

Halvfart.

Bild
Nu går Skenbild på halvfart och avslutar mest påbörjade jobb. Inget nytt på ett tag och bara sporadiska insatser varvat med hängmattan. Uppväxlingen sker först v.31 men då hoppas jag ni ringer! En nytillkommen kund är dock Glen Dimplex Nordic AB. Hoppas på mer samarbete i framtiden!