Inlägg

Visar inlägg från juni, 2010

Upploppet inför midsommaren.

Bild
Så långt denna vecka ett par fastigheter, strukturer för 3D-modeller (ormbunke i rapport på bild nr.2 nedan) och en företagsfotografering för ID-Entity AB. I morgon komplettering av den sistnämnda samt ytterligare fastigheter. Sedan är det visst midsommar. Veckan efter midsommar är nu fullbokad men ring eller maila gärna ändå så bestämmer vi en tid lite längre fram. Glad midsommar alla kunder! (och andra med förstås :) PS. Bilden nedan föreställer inte Skenbild utan ID-Entity AB! DS.

Helgen passerade...

Bild

Semestern närmar sig med nya aktiviteter.

Bild
Folk lämnar sina lägenheter och hus. Reser bort för att vara lediga. Andra aktiviteter tar vid både hemma och borta...

Bildbyråplåtningar och sommarlov.

Bild
Sommarlov har ungarna nu, eller ungdomarna kanske det är. Jag jobbar denna vecka huvudsakligen på att fylla luckor i kollektionerna hos bildbyråerna jag är ansluten till. Det går att kombinera sommarlovet med detta. I morgon har jag anställt sonen för en fotosession då han ska få gestalta bl.a. en inbrottstjuv. Återkommer om det...

Fastigheter och strukturer.

Bild
Har veckan börjat med. Först några fastigheter och nu sitter jag och försöker komma ihåg hur man gör rapport på mönster i Photoshop. Det gäller några strukturer, gräs och sand, som ska användas till "material-mappning" till 3D-objekt i en simulator. Länge sedan jag höll på med sådant. Värmen ligger lika tung denna vecka. Balkongdörren står öppen och jag hör ungarna i parken och koltrastarna som letar mask och matar sina ungar. Två hårddiskar måste jag byta ut idag då de börjar bli överfyllda med bilder. Arbetsdiskar och backup är alltid ett problem. De fylls snabbt med arbetsfiler och slänger man så kan man vara säker på att just den kunden hör av sig om ett halvår och undrar om det finns en bild till från det tillfället... Dags att gå ner och starta om kaffebryggaren.

Hemma vid skärmen.

Bild
Hemjobb idag. En hel del som släpar efter, bokföringen t.ex. Sommaren har slagit oss i huvudet med en rivstart jag inte kan komma ihåg att jag varit med om tidigare. Varje morgon 06.30 slår jag på datorn och denna morgon visar termometern på skuggsidan av huset på +20º. I vanlig ordning kollar jag posten och lägger upp en plan för dagen (om posten gör att den plan jag hade dagen innan måste ändras). Sedan är det bara att tuffa på. 8-16 timmar beroende på hur mycket som finns att göra. Kvällarna nu - långa promenader i ett underligt ljus (se bilden). Magnolia, ginst och de andra vårtecknen kom och försvann på ett par dagar och nu är det plötsligt högsommar. Jag känner mig lurad och vet inte riktigt var jag ska vända mig med mina klagomål. Jag som hade tänkt följa den långsamt landande våren när den kom.