Inlägg

Visar inlägg från april, 2010

Odens dag nu igen.

Bild
Och Ekerö igen. Hittils denna vecka sex fastighetsplåtningar på Ekerö. Från koja till slott. Se själv:

Omväxling är inte fel.

Bild
AD-uppdrag till en intern, webbaserad utbildning för Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Sveriges kommuner och landsting. Kul med lite omväxling till fotojobben. Kul att damma av färgläran igen. Jag tror mycket på att arbeta med olika typer av visuell kommunikation. De erfarenheter man skaffar i den ena "världen" har man nytta av i den andra. Förut hade jag som regel att alltid ha en skissbok i fickan och teckna åtminstone fem minuter varje dag. För att hålla det uppe. Ska damma av den regeln också. På fotografmötet på Matton Images, strax för jul förra året, tog vi en sväng i Mattons butik också. Där fanns den typ av skissböcker i fickformat, med lätt limmat papper, som konstnärernas centralköp inte längre har och som i alla år varit min favorit. Alltså redan på det planet en synergieffekt av att syssla med fler än en typ av bilder :-) Ska bara försöka hitta pennvässaren nu...

Gamla hus. Omoderna byggnader.

Bild
Ar kitekturen förändras visst ibland. 300 år mellan byggnaderna. Hur kommer man att se på detta om 3000 år? Skillnaderna kanske är mindre än vi kan förstå idag. Stående fyrkanter, liggande fyrkanter. Så kanske man kommer att resonera. "-Den undre bilden föreställer en typisk liggande fyrkantsbyggnad från senare hälften av 1000-talet. Ett något yngre exempel kan man se ovan. Fyrkanterna tenderar att resas på högkant ju mer vi närmar oss övergången till 2000-tal..."

Måndag morgon, pappersdag.

Bild
Idag blir det förberedelse för deklaration. Detta årliga gissel jag inte klarar själv. Ska ägna dagen åt att kolla igenom förra årets bokföring och samla ihop alla papper. Därefter ett telefonsamtal med Bengt H. som utför denna obegripliga bragd åt mig varje vår. En bild från söndagens programridning på Stensunda för domare Sanna. Ponnyn B. och dottern E.

Flygförbudet fortsätter idag med.

Bild
I torsdags deltog jag i en workshop om ett framtida projekt. Tre av deltagarna från olika håll i landet, hade tänkt flyga hem samma dag. Alla tre på hotell istället (i dag är hotellen fullbelagda). Inga hyrbilar att få tag i, inga tågbiljetter. Så lätt är det att stänga kommunikationerna i ett land och få folk att stanna där de är. Bara att fixa ett vulkanutbrott på Island så... Och nu undrar man förstås vad som ska hända om systervulkanen Tekla, som ju är avsevärt större, får för sig att göra likadant. Det är bara vi som redan är här i Hässelby som inte behöver oroa oss. Vi har ju redan badstränderna och Åkermyntan med alla affärer och ett eget slott och Brommapojkarna och Hässelby SK, pizzerior och korvkiosker och Ken och de andra rapparna som underhåller oss, så varför skulle vi resa någonstans? Ett par bilder från veckans uppdrag:

Onsdag morgon, Hagalund.

Bild

Helgen har passerat, den här också...

Bild
Hängning av utställningen i Gnesta. Petter Magnusson packar upp sina bilder. Torsten Götlin till vänster och Bengt Björkbom till höger. Hus till salu på Ekerö. Hade jag haft råd hade jag köpt själv...

Veckan har snart gått. Påsken försvann...

Bild
Ett lite udda jobb var att åka runt i Stockholm och fotografera hissar och hissmaskiner med Peder Björk från  Palett Print & Media som ska göra en broschyr till Hissgruppen ab . Första gången jag besökt ett hissmaskinrum på 20:e våningen med hela stan under och jättelika svänghjul livsfarligt snurrande en bit bort. Svårt att vitbalansera och ljussätta också. Mycket metall och delar som gav slagskuggor och överallt blandljus, lysrör, glödlampor och fönster. En kombination av befintligt ljus och små batteridrivna speedlights att placera ut och styra från kameran löste uppgiften hyfsat. Att försöka vitbalansera med MacBeth kort gav jag snabbt upp. För många olika ljuskällor. I sådana här lägen tycker jag det är bättre att koncentera sig på estetiken. Det kan vara vackert med blandljus också. Bara försöka få eventuella referensfärger rätt så kan man "släppa iväg" resten.

Allmän plats och nytt projekt.

Bild
Nästa vecka startar en utställning med tre fotografer i Gnesta kommunbiblioteks utställningslokal. Det är Torsten Götlin som "curaterat" ihop mig, Petter Magnusson och Bengt Björkbom . Det blir avslutningen på mitt sidoprojekt (vid sidan av jobbet) "På allmän plats". Bilderna ska jag lägga ut någon annanstans vid ett senare tillfälle. Efter utställningen. Men nu är de bilderna historia och jag har börjat jobba med nästa idé som inte helt oväntat kanske, handlar om förorten och Vällingby i första hand. Går det bra blir det mitt bidrag till en utställning jag fått inbjudan till, i Örebro i höst.